0

Apple bestelt 80 miljoen iPhone 6 exemplaren

Goedkope iPhone 6Volgens anonieme bronnen zou Apple rekenen op een recordverkoop voor de nieuwe iPhone 6 die in september door het bedrijf zal worden aangekondigd, Apple heeft namelijk maarliefst 80 miljoen iPhone 6 besteld voor de eerste periode. De geruchten omtrent dit enorme aantal komt van een anonieme bron die heeft gesproken met de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Volgens diezelfde bron zou Apple hebben geƫist dat de productie van deze 80 miljoen toestel voor het eind van 2014 gebeurd moet zijn.

4.7-inch of 5.5-inch iPhone 6?

Zoals we ondertussen wel weten, zal er een 4.7-inch en een 5.5-inch iPhone 6 worden aangekondigd. De anonieme bron wist echter niet te vertellen hoeveel van elk model is aangekocht door Apple. Naar verwachting zal Apple zicht in het begin vooral gaan richten op de productie en verkoop van de 4.7-inch variant, hier zou namelijk (veel) meer vraag naar zijn. Daarnaast loopt de 5.5-inch iPhone 6 ook productieproblemen op, waardoor deze misschien ook pas later zal worden aangekondigd door Apple. Volgens de anonieme bron zou Apple zich erg verheugen op de verkoop van de nieuwe iPhone 6, het toestel zal ook veel trouwe klanten bij concurrent Samsung weg gaan halen.

Opmerkelijk

Het is opmerkelijk dat Apple direct ruim 80 miljoen iPhone 6 toestellen inkoopt, bij de lancering van de 5S en 5C werden er namelijk nog ongeveer 50 tot 60 miljoen toestellen ingekocht. Het is voor Apple een grote gok om een smartphone met groter scherm te produceren, maar blijkbaar heeft het bedrijf zelf veel vertrouwen in positieve verkoopcijfers. In het vierde kwartaal van 2013 werden er maarliefst 51 miljoen iPhones verkocht, dit record zal echter (waarschijnlijk) worden verbroken in het vierde kwartaal van 2014, wanneer de 2 varianten volledig verkrijgbaar zijn.

Productieproblemen met de 5.5-inch iPhone 6

Volgens de meest recente geruchten zou Apple nog steeds problemen hebben met de productie van de 5.5-inch iPhone 6, zo zou het niet lukken om het saffierglas op dusdanig veel smartphones te monteren. Apple heeft in ieder geval aan de leveranciers van onderdelen gevraagd om een voorraad aan te houden waarmee maarliefst 120 miljoen extra toestellen kunnen worden gemaakt.

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *