0

Batterijduur van de nieuwe iPhone 6 bekend

iPhone 6 batterijChinees bedrijf IT168 wist vandaag te melden dat de nieuwe iPhone 6, ondanks dat het toestel een stuk dunner is gemaakt, over een grotere accu gaat beschikken dan zijn voorgangers. De website geeft echter wel aan dat er verschil zal zijn tussen de 4.7-inch versie en de 5.5-inch wat betreft de accuduur, zo zou de 4.7-inch versie een kleinere accu krijgen.

Batterijduur 4,7-inch iPhone 6

Volgens onze bron krijgt het 4,7-inch iPhone 6 model een batterij met een capaciteit van 1800 mAh, dat is maarliefst een verhoging van 8% als we het vergelijken met de accu van de huidige iPhone 5S. Nu is het natuurlijk wel zo dat de iPhone 5S een kleiner beeldscherm heeft een daardoor waarschijnlijk al minder stroom verbruikt.

Batterijduur 5,5-inch iPhone 6

Ook de batterijduur van de 5,5-inch iPhone 6 is ondertussen al bekend, dit toestel zal namelijk worden uitgerust met een batterij die een capaciteit van 2500 mAh heeft, als we dit vergelijken met de iPhone 5S is dit een toename van maarliefst 60%. Het is wel opvallend dat, wat betreft de accu, Apple een stuk achterblijft op concurrent Samsung, die heeft de nieuwe Samsung Galaxy Note 3 voorzien van een 3200 mAh accu. Ondanks dat de 5,5-inch iPhone 6 voorzien is van een grotere accu, zullen we hier bij de batterijduur toch niet veel van gaan merken. Het toestel is voorzien van een veel groter scherm dan de iPhone 5S en zal daardoor ook automatisch meer stroom gaan verbruiken.

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *