0

iPhone 6 krijgt waarschijnlijk betaalplatform en NFC

iPhone 6 NFCZoals bij de release van elke nieuwe iPhone, gaan er ook nu weer geruchten over NFC bij de iPhone 6. Volgens bronnen zou ook Apple een betaaldienst willen implementeren in de nieuwe iPhone 6, hiermee willen ze Google Wallet gaan beconcurreren. Op 9 september 2014 zal Apple volgens dezelfde bronnen (Wired) een uitgebreide uitleg geven over NFC, veel mensen zijn er al vrij zeker van dat Apple de smartphone van NFC gaat voorzien namelijk.

Wat is het voordeel van iPhone 6 NFC?

Met NFC is het mogelijk om in winkels af te rekenen met uw iPhone. Naar alle waarschijnlijk zal het betaalplatform van Apple worden gekoppeld aan het Apple ID van de gebruiker. De meeste mensen die een Apple account hebben, hebben hun creditcardnummer hierbij ook toegevoegd. U kunt direct betalen met uw iPhone in winkels, het wordt dan van uw creditcard afgeschreven. Vooral in Amerika zal het betaalplatform een enorm succes gaat worden, tenslotte worden daar enorm veel transacties met creditcards gedaan.

Wel of geen NFC?

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan omtrent NFC bij de iPhone, ook bij de iPhone 5S kwam dit gerucht regelmatig naar boven. Ondanks dat de vraag naar een dergelijk betaalplatform enorm groot is, heeft Apple er tot nu toe nog nooit gebruik van gemaakt. Wat wel opmerkelijk is, is dat Apple in de loop der jaren wel steeds meer patenten voor NFC heeft aangevraagd. Begin 2014 diende Apple opnieuw een patent in voor een digitaal betaalplatform.

iPhone 6 NFC in Nederland

De Nederlandse bedrijven PayPal en ING maken al langer gebruik van digitale betaalplatformen, Google Wallet is namelijk al langer actief in Nederland. Het is nog niet geheel zeker of Apple daadwerkelijk NFC gaat aankondigen en of er ook Nederlandse betaalmogelijkheden worden toegevoegd, de kans is echter wel degelijk aanwezig dat Apple ervoor kiezen het betaalplatform bij de iPhone 6 release eindelijk aan te kondigen. We houden u uiteraard op de hoogte!

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *