0

iPhone 6 toch niet zo krasbestendig als gedacht

iphone-6-schuurpapierUit eerste berichten blijkt dat zowel de 4.7-inch als de 5.5-inch iPhone 6 zal worden voorzien van een beeldscherm van een nieuw soort materiaal, namelijk saffier. Saffier zou voor de consumenten bijzonder veel voordelen hebben, zo zou het scherm bijvoorbeeld een stuk minder snel krassen en daarnaast ook valbestendig zijn. In een eerder nieuwsbericht hebben wij een video geplaatst waarin de stevigheid van het saffierenscherm duidelijk zichtbaar is, zo is in het filmpje te zien dat men met een sleutel het scherm tevergeefs probeert te bekrassen.

iPhone 6 bewerkt met schuurpapier

Dezelfde YouTube-poster heeft vandaag opnieuw een video online gezet, ditmaal probeert hij het scherm te bewerken met een stuk schuurpapier. Uit zijn eerdere filmpje bleek dat er na een bewerking van het scherm met o.a. een mes en sleutel geen enkele kras zichtbaar was, met schuurpapier blijkt dit echter toch anders te liggen. Na de proef met het schuurpapier waren er duidelijke krassen zichtbaar op het scherm, het blijkt dus dat het scherm van de iPhone 6 niet volledig krasbestendig is.

Wel of geen kwaliteit beeldscherm?

Nu is het natuurlijk al een hele vooruitgang dat u de smartphone gewoon in dezelfde zak kunt doen als uw sleutels, maar het is toch jammer dat het scherm niet volledig krasbestendig is. Nu kunnen we ons natuurlijk ook afvragen in welke omstandigheden de nieuwe iPhone 6 zal worden onderworpen aan een bewerking van o.a. schuurpapier, in de praktijk blijkt dit natuurlijk nauwelijks het geval te zijn. Ondanks dat we in eerdere berichten lieten weten dat het scherm van de nieuwe iPhone 6 onmogelijk bekrast kan worden, blijkt dat men ook bij de iPhone 6 voorzichtig met het beeldscherm om dient te gaan.

Scherm mogelijk maar deels gemaakt van saffier

Dezelfde YouTube-poster geeft aan dat het scherm van de iPhone 6 mogelijk niet volledig zou zijn gemaakt van saffierglas, dit zou namelijk een te grote waarde hebben waardoor de verkoopprijs omhoog zou schieten. Daarnaast heeft saffierglas een waarde van 9 in de Moh-index, terwijl schuurpapier maar een waarde van 7 heeft, hieruit kunnen we de conclusie trekken dat schuurpapier bij een scherm dat volledig is gemaakt van saffier geen enkel effect zou mogen hebben.

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *