0

Productie 540.000 iPhone 6-toestellen per dag niet voldoende

iPhone 6 Plus pre-orderThe Wall Street Journal meldt vandaag van bronnen vernomen te hebben dat fabrikant Foxconn nauwelijks kan voldoen aan de grote vraag naar de nieuwe iPhone 6. Natuurlijk wisten we al langere tijd dat dit toestel een gigantisch succes ging worden, ook Apple dacht hierop voorbereid te zijn. Nu de verkoop van het toestel langzamerhand gestart is, blijkt de vraag echter nog veel groter te zijn dan voorheen gedacht.

100.000 extra werknemers bij Foxcoon voor de iPhone 6

Eerder was op onze website al te lezen dat Foxconn 100.000 extra werknemers heeft aangenomen voor de productie van de nieuwe iPhone 6, daarnaast zou Apple ook gebruikmaken van robots die geheel zelfstandig het toestel in elkaar kan zetten. Ondertussen zijn er 200.000 mensen werkzaam in de fabrike van Foxconn, gevestigd in het Chinese Zhengzhou. De 200.000 werknemers zouden fulltime bezig zijn met het in elkaar zetten van de iPhone 6-toestellen, maar ondanks het grote aantal werknemers blijkt het alsnog moeilijk om aan de vraag te voldoen.

Productie van 540.000 iPhone 6-toestellen per dag niet voldoende

De bron meldt dat er dagelijks 140.000 exemplaren van de iPhone 6 Plus en 400.000 exemplaren van de normale iPhone 6 worden geproduceerd. Foxconn heeft nog nooit eerder zoveel smartphones binnen zo’n korte tijd geproduceerd. Zelfs deze gigantische productie blijkt niet voldoende te zijn om aan de vraag te voldoen, de pre-orders blijken enorm te zijn. De fabriek heeft daarnaast mogelijk ook nog een extra probleem, de schermen van de 5.5-inch iPhone 6 (iPhone 6 Plus) die zijn ingekocht blijken niet toereikend te zijn om te voldoen aan te vraag, het bedrijf heeft dus een enorm tekort aan beeldschermen.

Wachttijden zullen toenemen

Volgens The Wall Street Journal zal de vraag naar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in de komende tijd alleen nog maar toenemen, dit zorgt ervoor dat er flinke wachttijden zullen ontstaan. Op dit moment kan het al zo’n 3 tot 4 weken duren alvorens het toestel wordt geleverd (in Amerika).

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *