0

Productie iPhone 6 tijdelijk stil door flinke problemen

iphone 6 4.7-inchBronnen geven aan dat Apple kampt met flinke problemen bij de productie van de nieuwe iPhone 6, enkele bronnen beweren zelfs dat de productie korte tijd volledig stil heeft gelegen. De reden voor de productieproblemen is dat Apple ervoor ozu gekozen om één van de onderdelen van het beeldscherm op het laatste moment toch nog te wijzigen. Een groot gedeelte van de reeds geproduceerde schermen waren daarom ook niet meer bruikbaar.

1 laag in plaats van 2 lagen

Volgens de bron zou Apple er eerst voor hebben gekozen om het beeldscherm te voorzien van twee lagen die onder het beeldscherm lagen, dit zou te maken hebben met de backlight van het toestel. Toch heeft Apple er waarschijnlijk een aantal dagen geleden voor gekozen om de smartphone toch maar van één laag te voorzien, het toestel zou hierdoor dunner kunnen worden. Het is op dit moment onbekend wat deze last-minute wijziging voor effect heeft op de productie van de iPhone 6 en de releasedatum, die vooralsnog op 9 september 2014 lijkt te zijn.

Waarschijnlijk toch gewoon een saffierscherm

Het lijkt vooralsnog nog wel zo te zijn dat in ieder geval de 5.5-inch iPhone 6 zal worden voorzien van een saffierscherm, Digitimes geeft zelfs aan dat er in 2014 mogelijk 1,35 tot 2,25 miljoen saffierschermen kunnen worden gemaakt. Natuurlijk zal een groot gedeelte van de extra productie in 2015 plaats gaan vinden, waarschijnlijk komt dit grotere model ook pas in 2015 op de markt. Er gaan ook nog steeds voldoende geruchten dat ook de 4.7-inch iPhone 6 gewoon een saffierscherm krijgt, het is dus nog even afwachten wat er van deze geruchten precies waar is.

Apple wil zestig tot zeventig miljoen iPhone 6’s verschepen in 2014

Het doel van Apple zou zijn om in 2014 ruim zestig tot zeventig miljoen iPhone 6 modellen naar de winkels te verschepen, het zou hierbij dus waarschijnlijk alleen gaan om de 4.7-inch variant. Of we de 5.5-inch iPhone 6 eind 2014 of begin 2015 kunnen verwachten is nog een raadsel, maar dat de telefoon er komt is zeker!

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *