0

Productie saffierschermen iPhone 6 van start

iPhone 6Uit de kwartaalcijfers van GT Advanced Technologies, de fabriek in Arizona dit verantwoordelijk zou zijn voor de productie van de beeldschermen voor de nieuwe iPhone 6, valt op te merken dat de productie van de saffierschermen binnenkort van start zullen gaan. In de publicatie van de kwartaalcijfers spreekt het bedrijf niet direct over de iPhone 6, wel is te lezen dat het bedrijf binnenkort saffieronderdelen aan Apple zal gaan leveren. Naar verwachting zal Apple de saffierschermen gaan gebruiken voor de iPhone 6 toestellen, echter is het nog onduidelijk of beide varianten van dit scherm voorzien zouden worden. Het is ook nog mogelijk dat Apple de saffierschermen gaat gebruiken voor de iWatch die later dit jaar uit zal gaan komen.

Samenwerking tussen GT Advanced Technologies & Apple

GT Advanced TechnologiesFabrikant GT Advanced Technologies werkt sinds afgelopen jaar samen met Apple en heeft in ruil daarvoor zelfs alle eerdere klanten af moeten stoten. Apple zou hebben aangegeven de volledig voorraad van de fabriek nodig te hebben, dit zou erop kunnen wijzen dat Apple zeer goede verkoopcijfers verwacht. Het zou voor GT Advanced Technologies belangrijk zijn om Apple als klant te behouden, doordat de fabrikant in het eerste kwartaal alle klanten af heeft moeten stoten heeft het een verlies van ruim 86 miljoen dollar geleden. Naar verwachting zou het bedrijf eind oktober een betaling van maarliefst 139 miljoen dollar van Apple kunnen verwachten, omdat dan de volledige voorraad geleverd zou zijn.

Waarvoor gebruikt Apple saffier?

Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple gebruikmaakt van saffier bij de productie van de iPhone, bij de iPhone 5 en iPhone 5S werd de cameralens namelijk al voorzien van het krasbestendige klas. Saffier zou zeer goed kunnen dienen als smartphonebeeldscherm, het scherm zou hierdoor namelijk een stuk minder snel bekrassen en daarnaast ook valbestendig zijn.

Wanneer begint Apple met de productie?

Bronnen geven aan dat Apple in juli al is begonnen met de productie van de 4.7-inch iPhone 6, de 5.5-inch variant (iPhone 6S of iPhone 6C) zou in augustus (deze maand) van start gaan).

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *