0

Productie van de iPhone 6 start aankomende week

foxconn_iphone6Volgens de Taiwanese krant Economic Daily News zal Apple fabrikant Foxconn begin volgende week beginnen met de officiƫle productie van de iPhone 6. Eerder waren er al berichten dat Apple rond 15 juli zou beginnen met de productie, toch blijkt dat hier wat later mee begonnen zal worden. Volgens Economic Daily News zal de productie van de 4.7-inch iPhone 6 in de derde week van juli van start gaan.

Productie van de 5.5-inch iPhone 6

Vooralsnog zal Apple alleen beginnen met de productie van de 4.7-inch variant, de 5.5-inch iPhone 6 zal namelijk pas in de tweede week van augustus in productie worden genomen in dezelfde fabriek. Als Apple inderdaad aankomende week kan starten met de productie van de nieuwe iPhone, dan zal de uiteindelijke release in september geen enkele vertraging oplopen. Toch ontstaan er met enige regelmaat nieuwe geruchten, waarin getwijfeld wordt aan de releasedatum van de 5.5-inch iPhone 6. Apple zou namelijk nog steeds verschillende problemen ondervinden op technisch gebied.

100.000 extra werknemers

Foxconn heeft eerder al ruim 100.000 extra werknemers aangenomen om de productie in gang te kunnen zetten, daarnaast maakt het bedrijf sinds kort ook gebruik van robots die de volledig productie van smartphones op de korte termijn over kunnen nemen. Apple verwacht een gigantisch grote afzet van de 4.7-inch versie en zet daarom bij de productie meteen hoog in. Volgens bronnen zou Apple twijfelen aan de vraag naar de 5.5-inch versie, die ook pas later aangekondigd gaat worden.

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *