0

Scherm 4.7-inch iPhone 6 mogelijk toch niet gemaakt van saffier

Saffier-iphone6Eerder waren er nog veel geruchten dat beide versies van de iPhone 6 zullen worden voorzien van een saffierscherm, nu lijkt het erop dat de 4.7-inch iPhone 6 (de goedkopere versie) waarschijnlijk toch niet gemaakt zal worden van dit materiaal. LEDinside melde in een rapport afgelopen maandag dat ze nog niet genoeg orders van Apple hebben ontvangen om ook een eventuele 4.7-inch iPhone 6 te kunnen voorzien van een saffierscherm. Het kan natuurlijk ook dat de releasedatum niet al in september is, maar langer op zich laat wachten. Dat zou een goede verklaring zijn voor het feit dat LEDinside nog geen grote order heeft ontvangen van producent Apple.

Lagere verkoopcijfers door het ontbreken van het saffierscherm?

Nu is het natuurlijk ook de vraag wat het eventuele ontbreken van een saffierscherm voor de 4.7-inch iPhone 6 voor effect zal hebben op de verkoopresultaten van de nieuwe iPhone. Wellicht heeft het zelfs ook wel voordelen voor het duurdere model, de 5.5-inch iPhone 6 (iPhone 6S) die wel zal worden voorzien van het saffierscherm. Naar verwachting zal het vrij weinig effect gaan hebben op de verkoop, al zou een saffierscherm natuurlijk wel een groot pluspunt zijn voor de smartphone. Saffierglas heeft voor de consument veel voordelen, zo is het bijvoorbeeld een stuk steviger (en daardoor ook valbestendig), daarnaastiphone-6-concepten kan het scherm vrijwel onmogelijk bekrassen. Apple is niet onbekend met het werken met saffier, eerder werd het namelijk al gebruik voor de cameralens van de iPhone, deze mag natuurlijk niet beschadigen.

Waarom geen saffierglas?

De reden dat Apple er mogelijk voor zal gaan kiezen om geen saffierglas te plaatsen op de goedkopere 4.7-inch iPhone 6 is waarschijnlijk de productiekosten. De productiekosten van een saffierscherm liggen een heel stuk hoger dan van een normaal beeldscherm. Daarnaast blijkt het ook vrij lastig te zijn om deze schermen in gigantische hoeveelheid te kunnen produceren, saffier moet namelijk in exact de goede vorm worden gesneden om te kunnen passen.

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *