4.7-inch iPhone 6

iPhone-6cEr zullen in totaal twee iPhone 6 toestellen worden aangekondigd in september 2014, namelijk een 4.7-inch en een 5.5-inch variant. Het is uiterst opmerkelijk dat Apple er na al die tijd toch voor kiest om het scherm van de welbekende iPhone te vergroten, eerst had het scherm namelijk altijd een afmeting van maar 4 inch.

Uit het onderzoek dat Apple afgelopen jaar heeft gedaan blijkt dat consumenten steeds liever een smartphone kopen met een grote schermafmeting. In China is het tegenwoordig eerder regel dat uitzondering dat een nieuw smartphone een schermformaat groter dan 5 inch heeft. Aangezien China een belangrijke afzetmarkt is voor de iPhone 6 heeft ook de voorkeur van China waarschijnlijk meegeholpen in de beslissing tot het vergroten van het beeldscherm.

iPhone 6C

Natuurlijk zit lang niet iedereen te wachten op een smartphone van dergelijk formaat, daarom zal er ook een iets kleinere variant (4.7-inch) worden aangekondigd. Dit model heeft een aantal features minder, maar is daarnaast ook weer een stuk goedkoper dan de grotere variant. Het is nog onduidelijk onder welke naam de 4.7-inch iPhone 6 op de markt komt, maar volgens de huidige geruchten zal de naam waarschijnlijk ‘iPhone 6C’ of ‘iPhone 6S’ worden.iPhone-6-resolutie

Resolutie van de 4.7-inch iPhone 6

Ondanks dat de resolutie van de 4.7-inch iPhone 6 gigantisch verbeterd is als we het vergelijken met de eerdere modellen zoals de iPhone 5S of iPhone 5C, blijft het toch een beetje achter op de 5.5-inch variant. Waarschijnlijk krijgen de verschillende modellen smartphones namelijk een andere resolutie, hetgeen de 5.5-inch variant exclusiever moet maken.

Volgens de huidige geruchten zal de 4.7-inch iPhone 6 een resolutie krijgen van maarliefst 1.704 bij 960 pixels, hiermee blijft de nieuwe smartphone alsnog ver voor op de concurrenten. Een dergelijke hoge resolutie is natuurlijk hartstikke fijn voor gebruikers; video’s en applicaties worden nu namelijk nog mooier weergegeven.

IOS 8

ios-8-logoDe nieuwe iPhone 6 zal worden voorzien van het nieuwe Apple besturingssysteem ‘iOS 8’. Aan de hand van dit besturingssysteem kan Apple een groot aantal nieuwe functies in de nieuwe iPhone 6 implementeren. Het is op dit moment in ieder geval al wel zeker dat iOS 8 daadwerkelijk uitkomt, dit is namelijk door Apple tijdens de WWDC aangekondigd. Het is ook al vrijwel zeker dat de iPhone 6 het eerste Apple device zal zijn dat is uitgerust met dit nieuwe besturingssysteem.

Releasedatum van de 4.7-inch iPhone 6

Volgens eerdere geruchten had Apple vrij veel problemen met de productie van de 5.5-inch versie van de iPhone 6, dit kwam natuurlijk voornamelijk omdat Apple nog totaal geen ervaring heeft met smartphones van groter formaat en daardoor veelgemaakte fouten niet snel aan zag komen.

De productie van de 4.7-inch iPhone 6 bleek een stuk minder problemen te hebben, deze heeft daarom in het productieproces ook geen vertraging opgelopen. We denken op dit moment dat de 4.7-inch iPhone 6 op 19 september 2014 in de winkels ligt, de 5.5-inch variant zal spoedig volgen en naar verwachting vanaf begin oktober verkrijgbaar zijn.