0

iPhone 6 (Plus) al ruim 20 miljoen keer verkocht

iPhone 6 met abonnementOndertussen is het nu 20 dagen na de release en het blijkt dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus samen in totaal ruim 20 miljoen keer zijn verkocht, wereldwijd. Natuurlijk betreffen dit gigantische aantallen, de iPhone 6 blijkt dus weer een gigantisch succes te zijn. Omgerekend is de iPhone 6 dus elke dag ruim één miljoen keer verkocht, geen enkele andere smartphone heeft dit enorme succes tot nu toe weten te evenaren.

10 miljoen toestellen verkocht in 3 dagen

In de eerste 3 dagen dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus officieel werden verkocht, werd het toestel al ruim 10 miljoen keer verkocht. In de overige 17 dagen kwamen daar nog eens 17 miljoen toestellen bij. Het blijkt dat vooral de 4.7-inch iPhone 6 op dit moment erg populair is, maar volgens geruchten heeft dit te maken met het feit dat de iPhone 6 Plus nog nauwelijks verkrijgbaar is en dat mensen daardoor eerder kiezen voor het kleinere model.

Voor het eind van het jaar 70 tot 80 miljoen verkopen

Het doel van Apple is om voor het eind van 2014 ongeveer 70 tot 80 miljoen iPhone 6 smartphones verkocht te hebben, dat is natuurlijk geen onrealistisch aantal als we kijken naar de verkoopcijfers die tot nu toe behaald zijn. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn vanaf 17 oktober 2014 ook in China verkrijgbaar, al ruim 2 miljoen Chinezen hebben het toestel gereserveerd wat er dus voor zorgt dat Apple wederom direct 2 miljoen toestellen kan verkopen.

iPhone 6 Plus stijgt in populariteit

Naar verwachting zal de iPhone 6 Plus flink in populariteit stijgen op het moment dat deze weer beter verkrijgbaar is, want de verhouding tussen de verkoopcijfers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus komen ondertussen al steeds dichter bij elkaar te liggen. Eerder was de verhouding ongeveer 7:1, ondertussen is deze al 4:1 geworden. Aan het eind van 2014 is de iPhone 6 naar alle verwachting in 115 landen verkrijgbaar, uiteraard zal dit de verkoopcijfers positief beïnvloeden!

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *