0

iPhone 6 en 6 plus 10 miljoen keer verkocht in 3 dagen

iPhone 6 en iPhone 6 PlusApple heeft in een persbericht op maandag laten weten dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus samen op de vrijdag, zaterdag en zondag in totaal ruim 10 miljoen keer verkocht zijn. In vergelijking met de release van de eerdere iPhone-modellen, blijkt de iPhone 6 een gigantisch succes te zijn. De iPhone 5S en iPhone 5C werden vorig jaar in het eerste weekend 9 miljoen keer verkocht, de iPhone 6 is dus ruim 1 miljoen keer vaker verkocht. Ondanks dat de prijs van de twee toestellen hoger liggen dan de iPhone 5S en iPhone 5C toen ze net uitkwamen, blijkt dit geen invloed te hebben op het succes.

4 miljoen pre-orders voor de iPhone 6

Eerder maakte we ook al bekend dat de twee nieuwe smartphones van Apple al ruim vier miljoen keer werden gereserveerd voordat de toestellen echt verkrijgbaar waren. Ook wat betreft de pre-orders heeft Apple een flink record weten te realiseren, nog nooit eerder was een pre-order actie zo succesvol.

Verkrijgbaar vanaf 26 september 2014 in Nederland

Op dit moment zijn de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in tien landen te koop, hieronder valt Nederland helaas nog niet. In ons buurland, Duitsland, is de verkoop van de nieuwe Apple smartphone ook een gigantisch succes. In Nederland kunnen we de iPhone 6 vanaf 26 september (vrijdag) in de winkels kopen, naar verwachting zal het toestel ook in ons land een gigantisch succes worden.

iPhone 6 of iPhone 6 plus populairder?

Er is nog niet bekendgemaakt of juist de iPhone 6 of toch de iPhone 6 Plus voor de gigantische verkoopcijfers zorgen, naar verwachting zullen we hier op de korte termijn echter wel wat meer duidelijkheid over krijgen. Uit de gegevens van Mixpanel die een onderzoek heeft uitgevoerd blijkt dat de normale iPhone 6 (de goedkopere 4.7-inch versie) toch een stuk populairder is dat het grotere, duurdere toestel.

Eerdere productieproblemen zorgen voor tegenvallende verkoopcijfers iPhone 6 Plus

Een van de oorzaak voor de tegenvallende verkoop van de iPhone 6 Plus zou de slechte verkrijgbaarheid zijn, het toestel is namelijk nauwelijks op voorraad bij Apple. Voor de release maakte wij door middel van een nieuwsbericht al bekend dat Apple flinke productieachterstanden heeft opgelopen bij de 5.5-inch iPhone 6, dat laat zich nu wel duidelijk zien in de voorraad.

Natuurlijk geeft een eerste verkoopweekend slechts minimale informatie over het daadwerkelijke succes van het toestel, in de aankomende moet namelijk nog blijken of dit succes wordt aangehouden. Uit de berichten van Apple blijkt dat het bedrijf erg positief is over de verkoopcijfers in het eerste weekend.

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *