iPhone 5S

iPhone 5SOndanks dat er ondertussen al tal van nieuwe smartphones zijn uitgekomen, behoort de iPhone 5S nog steeds (na 8 maanden) tot een van de populairste smartphones. Als we de verkoopcijfers erop natrekken staat de iPhone 5S van Apple zelfs op nummer één, ver boven toestellen van concurrent Samsung. Volgens statistieken koopt het merendeel van de mensen de iPhone 5S in combinatie met een voordelig abonnement. Op dit moment is een iPhone 5S niet gigantisch goedkoop, maar dit toestel gaat uiteraard een stuk goedkoper worden op het moment dat Apple de iPhone 6 op de markt brengt.

iPhone 5S abonnement

Wilt u niet wachten totdat de nieuwe iPhone 6 daadwerkelijk uitkomt en wilt u op dit moment toch graag alvast een Apple smartphone kopen? Dan is de iPhone 5S van Apple nog steeds een prima keuze. Er zijn regelmatige interessante aanbiedingen, waardoor u het toestel nog net wat goedkoper kunt aanschaffen. Wij raden u sowieso aan om een iPhone 5S in combinatie met een abonnement af te sluiten, als los toestel is het namelijk vrij duur.

Voor een iPhone 5S abonnement moet u aan een maandprijs denken van ongeveer €45 tot €50, dit is uiteraard ook afhankelijk van hoe u uw bundel indeelt (meer MB’s, belminuten en SMS’jes zorgt natuurlijk ook voor een hogere maandprijs).

iPhone 5S specificaties

De iPhone 5S draait op besturingssysteem iOS 7 en is uiteraard ook te voorzien van iOS 8 op het moment dat deze officieel uitkomt. Het toestel heeft een hoogte van 123,8mm en eeniPhone 5S vs iPhone 6 breedte van 58,6mm. De diepte van het toestel is 7,6 mm en met een gewicht van slechts 112 gram behoort de iPhone 5S ook tot een van de lichtste smartphones van dit moment.

Beeldscherm & camera

De iPhone 5S is voorzien van een A7-chip met 64-bits architectuur, verder bevat het toestel ook een M7-bewegingscoprocessor. Het scherm van de iPhone is 4 inch met een resolutie van maarliefst 1136 x 640 pixels (326 PPI). De smartphone heeft twee camera’s, de camera aan de achterkant heeft 8 megapixels met autofocus, de camera aan de voorkant respectievelijk 1,2-megapixels (1280 x 960). Verder heeft de camera aan de voorkant ook de mogelijkheid tot het maken van 720p HD-videos.

Accuduur & opladen

De stand-by tijd van de iPhone 5S is ongeveer 250 uur, gesprekstijd of gebruik via 3G kan het toestel ongeveer 10 uur volhouden met een nieuwe accu. Het opladen van de telefoon duurt ongeveer een uur, zowel mogelijk via netstroom als USB.

iPhone 5S simkaart

Om gebruik te kunnen maken van uw iPhone 5S hebt u een nanosimkaart nodig, uiteraard kunt u uw huidige simkaart naar een kleiner formaat laten omknippen.

iPhone 5S oplader

De iPhone 5S maakt gebruik van een andere oplader dan de gehele iPhone 4-reeks, het toestel maakt namelijk gebruik van een lightning adapter. Op het moment dat u de iPhone 5S koopt (los of in combinatie met een abonnement), dan krijgt u deze oplader er natuurlijk gewoon bijgeleverd!