iPhone 6 release

iPhone-6De meeste iPhone-fans wachten natuurlijk vol spanning op de uiteindelijke release van de iPhone 6. Het is elk jaar weer even spannend op welke datum Apple het nieuwe toestel aan gaat kondigen, maar vaak volgt het bedrijf hierbij hetzelfde patroon. Het is gebruikelijk dat Apple nieuwe iPhones aankondigt in de maand september, dit was bijvoorbeeld ook het geval bij de iPhone 5. De latere varianten, de iPhone 6S en iPhone 6C zullen pas eind 2014 worden uitgebracht.

iPhone 6 VS Samsung Galaxy S5

Het is opmerkelijk dat Apple niet eerder is begonnen met de productie van de iPhone 6 om de concurrentiestrijd met concurrent Samsung aan te gaan. Samsung heeft namelijk al begin 2014 een nieuwe model smartphone aangekondigd, de Samsung Galaxy S5. Blijkbaar ziet Apple dit toestel niet als een echte concurrent voor de nieuwe iPhone 6, anders had de release wel eerder plaatsgevonden. Natuurlijk waren er ook een aantal andere oorzaken voor de late release van de nieuwe iPhone, zo ondervond Apple bij de productie van de 5.5-inch iPhone 6 bijvoorbeeld een aantal problemen.

4.7-inch iPhone 6 release

De 4.7-inch iPhone 6 zal het goedkoopste toestel van de twee nieuwe iPhone 6 smartphones worden. Bij de productie van dit toestel heeft Apple niet veel problemen gehad, de afmeting verschilt ook niet bijzonder veel van de eerdere modellen. De release van de 4.7-inch iPhone 6 zal volgens Deutsche Telekom op 19 september 2014 plaatsvinden.iPhone 6 Releasedatum

iPhone 6 reserveren

Natuurlijk moeten wij in Nederland altijd net wat langer wachten totdat we het toestel in de winkels zien liggen, Nederland behoort namelijk niet tot een van de belangrijkste afzetlanden voor het toestel. Naar verwachting kunnen wij de 4.7-inch iPhone 6 begin oktober 2014 in de winkel kopen, het reserveren van het toestel kan uiteraard wel al eerder.

5.5-inch iPhone 6 release

Bij de productie van de 5.5-inch iPhone 6 heeft Apple aan aantal problemen ondervonden, daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen om de twee smartphones op verschillende data uit te brengen. De 5.5-inch iPhone 6 zal naar verwachting in oktober of november van 2014 worden uitgebracht, uiteraard moeten wij ook in dit geval even wachten alvorens we het toestel in de winkels zien liggen. Naar verwachting kunt u het toestel in oktober wel alvast reserveren, zodat u hem op de dag van release toch al in huis hebt.

Tim Cook iPhone 6Gaat de nieuwe iPhone 6 een succes worden?

Vrijwel elk toestel dat Apple op dit moment heeft uitgebracht, met uitzondering van de budgetsmartphone iPhone 5C, is een groot succes geweest. Het is natuurlijk niet moeilijk om de voorspellen dat de nieuwe iPhone 6 ook weer een gigantisch succes gaat worden. Op dit moment heeft Apple voldoende productiematerialen ingekocht of laten publiceren bij Foxconn om in het begin al direct maarliefst 200 miljoen iPhone 6 smartphones te maken.

China als belangrijk afzetland voor iPhone 6

Europa is slechts een kleine afzetmarkt voor Apple, het bedrijf verwacht namelijk een groot gedeelte van de smartphones te kunnen verkopen in Aziatische landen zoals China of Japan. Ook de Verenigde Staten behoort tot een van de belangrijkere gebieden voor het afzetten van de iPhone 6.