iPhone 6C

iPhone 6CHet is al langere tijd bekend dat Apple een 4.7-inch & 5.5-inch iPhone 6 aan gaat kondigen, er gaan de laatste tijd echter ook verschillende geruchten dat er mogelijk ook een ‘iPhone 6C’ aangekondigd zal worden. Het is op dit moment nog onduidelijk of dit een geheel nieuwe variant zal worden, of dat een van de huidige twee bekende toestellen deze naam zal gaan dragen. Volgens geruchten die wij hebben ontvangen zou Apple van plan zijn een iPhone 6C in 4 kleuren op de markt te brengen, dat zou betekenen dat we nog eens 4 extra versies van de nieuwe iPhone kunnen verwachten.

Ondanks dat de iPhone 5C in het begin een moeite start maakte, geeft CEO Tim Cook toch aan dat het toestel uiteindelijk een groot succes was. De verkoopcijfers van de iPhone 5C nemen nog steeds toe, dit maakt de kans natuurlijk ook wel groter dan Apple brood ziet om een nieuwe ‘C’ versie te ontwikkelen. Voor consumenten die wat minder te besteden hebben, of genoegen nemen met specificaties die net wat minder zijn, is de ‘C’ iPhone zeker een prima toestel. De prijs ligt een stuk lager dan de normale iPhone 6 of de mogelijke iPhone 6S, voor een klein prijsje hebt u dan toch een hele goede smartphone.

Geruchten over de iPhone 6C

Het is natuurlijk nog absoluut niet zeker of er ook echt een iPhone 6C gaat komen. De iPhone 5C was redelijk succesvol, maar kon het niet winnen van de verkoopcijfers van de iPhone 5S. De overstap tussen een iPhone 5C en iPhone 5S bleek te klein te zijn, waardoor veel mensen liever wat meer uitgeven om het duurdere model aan te schaffen. Naar verwachting zal Apple hier bij de introductie van de iPhone 6C wel rekening mee gaan houden, het prijsverschil zal dus groter zijn.
iPhone-6c-render

Conceptfoto’s van de iPhone 6C

Bij elk gerucht hoort natuurlijk ook een mooi plaatje, daarom zijn veel designers de laatste maanden aan de slag gegaan met het maken van iPhone 6C renders. Ondertussen hebben we al mooie plaatjes mogen ontvangen van een toestel dat mogelijk de iPhone 6C is, maar natuurlijk weten wij dit nog niet zeker.

iPhone 6C release

Voorlopig zal er nog geen release van de iPhone 6C plaatsvinden, naar verwachting zal Apple eerst rustig de 4.7-inch en 5.5-inch iPhone 6 uitbrengen en pas een tijd later een goedkopere optie bieden. Indien er een iPhone 6C komt, dan kunnen we deze waarschijnlijk pas in het eerste kwartaal van 2015 verwachten. Er is regelmatig nieuws te melden over de mogelijke iPhone 6C, wij houden u uiteraard over alle geruchten en mogelijke releasedata op de hoogte!