Waarin verschilt de iPhone 6 van de iPhone 5S?

Er zijn flink wat verschillen tussen de nieuwe iPhone 6 van Apple en de iPhone 5S die een jaar eerder werd aangekondigd. Één van de grootste verschillen is natuurlijk het verschil in beeldscherm. Daar de iPhone 5S nog een 4-inch beeldscherm heeft, heeft de kleinste iPhone 6 een schermafmeting van 4.7-inch. Waarschijnlijk komt Apple later ook nog met een grotere varianten op de markt, namelijk een 5.5-inch versie.

Saffierscherm, A8 chip en 4G+ mogelijkheid

Een ander verschil is dat de iPhone 6 een betere camera krijgt en waarschijnlijk ook een saffierscherm. Daarnaast gaat het toestel er ook wat betreft de snelheid flink op vooruit, de iPhone 5S heeft namelijk een A7-chip met 64-bits architectuur en de iPhone 6 heeft een A8-chip met 20-nanometer architectuur. Mogelijk krijgt de 5.5-inch iPhone 6 een nog snellere chip, dat zal mogelijk zelfs al een A9-chip worden. Een ander belangrijk verschil is dat de iPhone 6 geschikt is gemaakt voor het snellere 4G+ (LTE+) netwerk dat binnenkort ook in Nederland zal worden gelanceerd, oudere modellen kunnen geen gebruikmaken van dit snellere netwerk.

iOS 8 op iPhone 6

Natuurlijk zijn er tal van andere verschillen tussen de oudere iPhone 5S en de nieuwe iPhone 6, neem bijvoorbeeld het verschil in besturingssysteem. Later zullen wij nog een uitgebreide review publiceren waarin we de verschillen tussen de iPhone 5S en iPhone 6 nog een duidelijk uitleggen.