0

iPhone 6 VS iPhone 6 Plus

iPhone 6 vs iPhone 6 PlusNu zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus officieel in Nederland verkrijgbaar zijn, is het natuurlijk moeilijk om te kiezen tussen deze twee toestellen. De redactie van iPhone6bundel.nl heeft voor u de twee toestellen met elkaar vergeleken en zijn hierbij tot een aantal conclusies gekomen. Wij hopen dat u aan de hand van onze bevindingen een betere keuze kunt maken bij de aanschaf van uw nieuwe iPhone 6 of iPhone 6 Plus.

Verschil in schermformaat

Zoals u waarschijnlijk wel weet is het grote verschil tussen de twee iPhone 6 toestellen het verschil in schermformaat. De normale iPhone 6 heeft een schermformaat van 4.7-inch, het grotere iPhone 6 Plus model een schermafmeting van 5.5-inch. Ondanks dat het verschil tussen deze afmetingen niet gigantisch groot lijkt, blijkt dit in de praktijk wel degelijk zo te zijn. Gebruikers van de iPhone 6 Plus geven aan dat het toestel nog nauwelijks in de broekzak past. Ondanks dat de iPhone 6 Plus met wat ongemakkelijkheden komt, zijn er vrijwel geen iPhone 6 Plus gebruikers die toch liever de kleinere variant hadden gehad.

Applicaties zijn nog niet geoptimaliseerd voor 5.5-inch

Gebruikers van de iPhone 6 Plus geven wel aan dat de extra schermruimte niet echt een functie heeft gekregen binnen iOS 8. Een aantal applicaties zijn al volledig geschikt gemaakt voor het iPhone 6 vs iPhone 6 Plusgrotere beeldscherm, maar er zijn ook nog een hoop applicaties die worden uitvergroot. Naar verwachting zullen ontwikkelaars op de korte termijn de applicaties updaten zodat alles ook op het grotere beeldscherm goed zichtbaar is.

Duidelijker toetsenbord

Gebruikers van de iPhone 6 Plus geven aan dat het nieuwe toetsenbord van Apple op het grotere toestel ideaal is, berichten kunnen door de grotere toetsen namelijk een stuk sneller en zonder fouten worden geschreven.

Verschil in resolutie

Natuurlijk zien we ook een vrij groot verschil in schermkwaliteit, de normale iPhone 6 heeft een 133 x 750 pixels beeldscherm en de iPhone 6 Plus een 1920 x 1080 pixels beeldscherm. Ondanks dat hier een groot verschil in zit, is dit in de praktijk niet heel goed zichtbaar als we de twee toestellen naast elkaar bekijken.

Conclusie

Het is natuurlijk erg moeilijk om te bepalen of u nu beter de iPhone 6 of de iPhone 6 Plus moet komen, dit is namelijk erg afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Wij zijn persoonlijk erg te spreken over de iPhone 6 Plus, omdat de meerprijs relatief laag is en het beeldscherm toch van een stuk betere kwaliteit is. Natuurlijk komt een dusdanig grote smartphone wel met wat ongemakken, hier moet dus wel rekening mee gehouden worden voor de aanschaf.

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *