5.5-inch iPhone 6

5.5-inch-iphone6Het is natuurlijk algemeen bekend dat Apple graag met haar tijd meegaat, het is dan ook eigenlijk niet zo vreemd dat het bedrijf ervoor heeft gekozen om een iPhone 6 te produceren met een groter schermformaat. Concurrenten als Samsung en LG boeken bijzonder veel succes met hun grotere beeldscherm, de nieuwe iPhone 6 gaat de concurrentiestrijd met deze bedrijven echter flink aan. Ondanks dat de 5.5-inch iPhone 6 op het moment van spreken nog niet officieel door Apple is aangekondigd, zijn we toch vrij veel dingen te weten gekomen over dit toestel.

Productieproblemen iPhone 6

Al snel na de start van de productie bleek dat Apple toch vrij veel problemen had met de productie van de 5.5-inch variant van de nieuwe smartphone. Apple is niet gewend om zich bezig te houden met smartphones van dergelijk formaat en kwam daardoor veel problemen tegen die concurrenten Samsung en LG een tijd geleden al hebben getrotseerd. De productie van de 5.5-inch iPhone 6 heeft uiteindelijk wat vertraging opgelopen, waardoor Apple ervoor heeft gekozen om eerst de 4.7-inch versie uit te brengen en de grotere variant spoedig te laten volgen.

Scherm van de 5.5-inch iPhone 6

De 5.5-inch iPhone 6 zal worden voorzien van een nieuw soort scherm, namelijk het saffierscherm. De productiekosten en dus ook de uiteindelijke prijs van het toestel zullen hierdoor wel wat iPhone 6 saffierglashoger gaan worden, maar het is het zeker waard. Saffierglas heeft voor de consument uiteindelijk veel voordelen, het scherm krast namelijk een stuk minder snel waardoor u uw scherm langer mooi kunt houden. Eerder maakte Apple ook als gebruik van saffierglas, maar dit werd slechts gebruikt voor krasgevoelige onderdelen zoals de camera.

Saffierglas

Het is nog niet duidelijk of de 4.7-inch iPhone 6 ook zal worden voorzien van saffierglas, maar de verwachting is dat dit niet het geval is. Apple wilt de 5.5-inch iPhone 6 exclusiever maken door een aantal extra functies toe te voegen.

iPhone 6 prijzen

iPhone-6-releaseDe nieuwe 5.5-inch iPhone 6 zal uiteindelijk wat duurder gaan worden dan de 4.7-inch variant, juist omdat het toestel een stuk meer functionaliteiten bevat en daarnaast ook vaak duurder materiaal is gemaakt. Het is niet vreemd dat Apple een goedkopere en een duurdere variant van de nieuwe iPhone maakt, tenslotte blijkt uit de eerdere release van de iPhone 5C en iPhone 5S dat Apple graag een zo groot mogelijk publiek aan wilt spreken.

Over de prijs is helaas nog niet veel bekend, naar verwachting zal de 5.5-inch iPhone 6 met het minste geheugen ongeveer €750 gaan kosten als los toestel. Uiteraard kunt u het best een abonnement afsluiten als u van plan bent om de 5.5-inch versie aan te schaffen.

Releasedatum van de 5.5-inch iPhone 6

De 5.5-inch iPhone 6 zal hoogstwaarschijnlijk begin oktober 2014 plaatsvinden. De productie heeft een flinke vertraging opgelopen, maar Apple probeert dit natuurlijk zoveel mogelijk te compenseren.

De 4.7-inch iPhone 6 zal waarschijnlijk wel eerder worden aangekondigd, volgens een betrouwbare Duitse provider is de release van deze variant 19 september 2014. Uiteraard houden wij u op de hoogte van verder nieuws omtrent de release van de nieuwe iPhone van Apple.