iPhone 5C

iPhone 5CDe iPhone 5C is, na de nieuwe iPhone 6, de nieuwste smartphone van Apple. De iPhone 5C kwam op de markt als een echte budget-smartphone, maar dit was zeker niet terug te zien in de specificaties. De iPhone 5C is een stuk goedkoper dan de andere smartphones van Apple, maar biedt gigantisch goede specificaties. De reden voor de lagere verkoopprijs is dat Apple dit toestel goedkoper kan produceren door van goedkoper materiaal gebruik te maken. Een van de voordelen van de iPhone 5C is dat u zelf de kleur van uw smartphone kunt kiezen, u hebt de keuze uit de kleuren groen, blauw, geel, rood en wit.

iPhone 5C abonnement

Als u op het punt staat om de iPhone 5C te kopen, dan raden wij u echt aan om dit in combinatie met een abonnement te doen. Een iPhone 5C abonnement scheelt uiteindelijk flink wat geld, tenslotte is een los toestel nooit erg goedkoop. U hebt bij het kopen van de 5C de mogelijkheid uit 8GB, 16GB of 32GB geheugen. Daarnaast mag u, zoals hierboven aangegeven, zelf een leuke kleur uitkiezen!

De iPhone 5C abonnementen zijn aanzienlijk goedkoper dat de abonnementen van soortgelijke toestellen, het kan tot wel €20 per maand schelen. De iPhone 5C is niet voor niets razend populair geworden natuurlijk!

iPhone 5C specificaties

De iPhone 5C zal bij de aanschaf standaard op iOS 7 draaien, het welbekende besturingssyteem van Apple. Binnenkort zal iOS 8 uitkomen, uiteraard hebt u dan de mogelijkheid om uw besturingssysteem te updaten. Het toestel heeft een hoogte van 124,4mm, een breedte van 59,2mm en een diepte van 8,97. Met een gewicht van slechts 132 gram hebt u aan deze iPhone 5C een geweldig lichte telefoon!

Beeldscherm & camera

De iPhone 5C is voorzien van een A6-chip, waarmee u enorme snelheden kunt behalen. Uiteraard is de chip niet zo snel als die van de (duurdere) iPhone 5S, die heeft namelijk een A7iPhone 5C abonnement-chip. Net als alle andere smartphones van Apple heeft het beeldscherm een afmeting van 4 inch met een resolutie van maarliefst 1136 x 640 pixels (326 PPI). De iPhone 5C heeft twee camera’s, de camera aan de voorkant is 1,2 megapixels (1280 x 960) met een 720p HD-video-opnamefunctie, de camera aan de achterkant is maarliefst 8 megapixels en heeft de mogelijkheid tot autofocus. Uiteraard kunt u met uw Apple iPhone ook enorm mooie video’s maken.

De stand-by tijd van de iPhone 5C is ongeveer 250 uur, gesprekstijd of gebruik via 3G kan het toestel ongeveer 10 uur volhouden met een nieuwe accu. Het opladen van de telefoon duurt ongeveer een uur, zowel mogelijk via netstroom als USB.

iPhone 5C simkaart

Om gebruik te kunnen maken van uw iPhone 5C hebt u een nanosimkaart nodig, uiteraard kunt u uw huidige simkaart naar een kleiner formaat laten omknippen.

iPhone 5S oplader

Met de introductie van de iPhone 5 is Apple overgestapt op een nieuw type oplader, namelijk de lightning adapter. Standaard krijgt u deze nieuwe oplader gewoon geleverd bij de aanschaf van uw iPhone 5C, u hoeft zich hier dus geen zorgen over te maken. Het opladen van uw telefoon werk precies hetzelfde als u bij eerdere modellen gewend bent.