iPhone 5

iPhone 5Met het aankondigen van de iPhone 5 is Apple begonnen met een nieuwe generatie smartphones. Waarschijnlijk gaat de iPhone 6-reeks net zo’n groot succes worden als de iPhone 5-reeks, we kunnen dus nog heel wat verwachten. Met de iPhone 5 heeft Apple direct een enorm grote doelgroep voor zich weten te winnen. De eerdere modellen (iPhone 4S en iPhone 4) waren natuurlijk al enorm goed, maar de iPhone 5 was net dat stapje hoger waar een heleboel consumenten naar zochten. Daarnaast werd de iPhone 5 ook direct uitgebracht met iOS 7 wat ook enorm veel voordelen had.

De iPhone 5 is op dit moment een van de goedkopere iPhone-modellen die op de markt zijn. Ondertussen zijn er natuurlijk ook alweer nieuwere versies, denk bijvoorbeeld aan de iPhone 5S en de iPhone 5C, echter doet de gewone iPhone 5 ook nog steeds goed mee op de markt.

iPhone 5 abonnement

De iPhone 5 wordt nog volop te koop aangeboden in Nederland, uiteraard veelal in combinatie met een abonnement. De iPhone 5 is nog een heel groot succes geworden, omdat de iPhone 5S (naar onze mening) te snel volgde. Alvorens het grote publiek kon wennen aan de iPhone 5, was er alweer een nieuw model op de markt. Ondertussen begint de iPhone 5 steeds meer in populariteit toe te nemen, steeds meer mensen zien dat het een hele goede smartphone is voor een bijzonder lage prijs.

Er zijn regelmatig leuke iPhone 5 aanbiedingen waardoor u de smartphone nog net wat goedkoper aan kunt schaffen. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om de Apple iPhone los te kopen,Apple iPhone maar wij raden een abonnement toch wel zeker aan.

iPhone 5 specificaties

Op het moment dat u de iPhone 5 nieuw koopt, dan staat hier standaard het nieuwste besturingssysteem van Apple op (iOS 7). Binnenkort zal iOS 8 door Apple worden uitgebracht, uiteraard hebt u dan ook de mogelijkheid om uw telefoon te voorzien van dit besturingssysteem. Het toestel heet een hoogte van 123.8mm, een breedte van 58,6mm, een diepte van 7,6mm en weegt slechts 112 gram.

Beeldscherm & camera

De iPhone 5 is de eerste smartphone van Apple die werd voorzien van een Retina-display, hiermee hebt u werkelijk kraakhelder beeld. Met een resolutie van 1136 x 650 pixels (326 PPI) op een 4-inch beeldscherm is het werkelijk een genot om een film of video te bekijken op uw telefoon. De iPhone beschikt over twee camera’s, de camera aan de achterkant heeft 8 megapixels (met de mogelijkheid tot het maken van HD-video’s op 720p). De camera aan de voorkant heeft 1,2-megapixels, speciaal bedoeld voor bijvoorbeeld Facetime.

Accuduur & opladen

De stand-by tijd van de iPhone 5 is ongeveer 250 uur, gesprekstijd of gebruik via 3G kan het toestel ongeveer 10 uur volhouden met een nieuwe accu. Het opladen van de telefoon duurt ongeveer een uur, zowel mogelijk via netstroom als USB.

iPhone 5 simkaart

Om gebruik te kunnen maken van uw iPhone 5 hebt u een nanosimkaart nodig, uiteraard kunt u uw huidige simkaart naar een kleiner formaat laten omknippen.

iPhone 5 oplader

De iPhone 5 moet u, net als de iPhone 5S & iPhone 5C, met een lightning adapter oplader. Standaard krijg u deze adapter bij de aanschaf van uw nieuwe iPhone 5 volledig gratis!