iOS 8

iOS 8Ondanks dat het op dit moment nog niet geheel duidelijk is wanneer Apple de iPhone 6 aan zal kondigen, is al wel bekend dat er een nieuw besturingssysteem uit zal komen. Apple heeft tijdens de WWDC het besturingssysteem iOS 8 aangekondigd, dit zou de opvolger moeten worden van de huidige iOS 7. Naar alle waarschijnlijkheid zal iOS 8 voor het eerst worden getoond op de nieuwe iPhone 6, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat Apple het nieuwe besturingssysteem al eerder uitbrengt. Uiteraard hebt u de mogelijkheid om iOS 8 ook te downloaden op uw iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S of iPhone 5C, tenslotte worden deze toestellen nog volledig ondersteund door Apple. Het is waarschijnlijk niet meer mogelijk om iOS 8 te downloaden op de iPhone 4 of eerdere modellen, hier zult u dus wel rekening mee moeten houden.

iOS 8 op de iPhone 6

iOS 8 heeft een heleboel nieuwe functionaliteiten die ook absoluut noodzakelijk zijn voor de iPhone 6. De nieuwe features van de iPhone 6 zouden niet meer goed kunnen draaien op iOS 7, daarom heeft Apple ervoor gekozen om een nieuwere versie van dit systeem aan te kondigen. De overstap van iOS 6 naar iOS 7 was gigantisch groot, waarschijnlijk zat de stap van iOS 7 naar iOS 8 ook vrij groot zijn maar lang niet zo groot als de overstap van 6 naar 7. Ondanks dat iOS 7 op dit moment nog niet vrij oud is, komt Apple toch al direct met een iOS 8 iPhone 6nieuw besturingssysteem. Het is sowieso opvallend dat Apple de laatste tijd een stuk sneller is met het ontwikkelen van nieuwe devices en besturingssystemen.

iOS 8 downloaden

Het is op dit moment nog niet mogelijk om iOS 8 voor uw Apple device te downloaden, het is ook onduidelijk wanneer dit wel mogelijk zal worden. Wij verwachten dat iOS 8 rond september beschikbaar is voor het grote publiek, u kunt het dan ook uiteraard volledig gratis downloaden. Houdt er wel rekening mee dat oudere Apple devices wellicht niet meer worden ondersteund en daardoor niet de mogelijkheid hebben om te upgraden naar iOS 8.

iOS 8 features

Hieronder hebben we een overzicht gezet van de belangrijkste features van het nieuwe besturingssysteem van Apple.

Spraakgestuurde berichten

Binnen iOS 8 kunt u voortaan spraakgestuurde berichten versturen naar uw contactpersonen, hiervoor maakt u gebruik van de standaard ‘berichten’ applicatie. De berichten applicatie hoeft u niet zelf te downloaden, deze staat gewoon standaard op uw device. Eerder gaf WhatsApp ook al aan om spraakgestuurde berichten te gaan ondersteunen, Apple is het bedrijf dus een stapje voor. Het grote voordeel van de berichten applicatie is dat u geen internet nodig hebt om berichten te versturen, voor het gebruik van applicaties als Whatsapp is dat wel nodig.

Foto’s uitwisselen tussen Apple devices

iPhone 6 notificatiesMet iOS 8 kunt u gemakkelijk foto’s en video’s uitwisselen tussen uw Apple devices (zoals de iPad, iPod, iMac of Macbook). U kunt het zo instellen dat foto’s die u op uw iPhone maakt ook automatisch worden opgeslagen op uw andere devices, op die manier hebt u natuurlijk altijd uw foto’s bij de hand. Verder kunt u er in iOS 8 ook voor kiezen om de foto’s te delen met uw thuisgroep (family sharing).

Reageren op notificaties

Apple laat altijd een notificatie in het hoofdmenu zien op het moment dat een applicatie u een bericht wilt sturen (denk bijvoorbeeld aan een WhatsApp-bericht of SMS’je). Binnen iOS 8 hebt u de mogelijkheid om direct op notificaties te reageren door erop te drukken, u hoeft dus niet eerst de applicatie op te zoeken.

Slim toetsenbord

Slim toetsenbord iOS 8Ook het toetsenbord is een stuk slimmer geworden binnen iOS 8, zo kijkt het systeem tegenwoordig precies binnen welke applicaties u welke teksten typt. Het systeem maakt onderscheid tussen uw schijfstijl binnen applicaties als Whatsapp en e-mail en doet op basis daarvan passende suggesties. Door gebruik te maken van deze suggesties kunt u een stuk sneller berichten typen, daarnaast maakt u ook een stuk minder spelfouten.

Family sharing

family-sharingIn iOS 8 kunt u voor uw familie een thuisgroep aanmaken, er kunnen maximaal 6 mensen in één thuisgroep. Binnen deze groep kunt u gratis applicaties, foto’s, iBooks en muziek delen. Hierdoor hoeft u deze dingen niet steeds opnieuw te kopen, iedereen kan dus van de aankopen van een ander gebruikmaken.