0

Apple iPhone 6 aankondiging liveblog

iPhone 6 PlusOok het team van iPhone6bundel.nl zit volledig klaar om verslag te doen van het evenement vanaf Apple dat vandaag om 19:00 van start zal gaan. Tijdens dit evenement zal naar alle waarschijnlijk de iPhone 6 worden aangekondigd. Op dit moment stroomt de zaal al rustig vol met pers en zien we groot het Apple logo op het doek. Op het moment dat er wijzigingen zijn, dan zullen wij dit artikel blijven aanpassen. Refresh de pagina dus regelmatig om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes!
19:07
Het persevenement is zojuist begonnen, CEO Tim Cook van Apple spreekt op dit moment over het gigantische succes dat de eerdere modellen van de Apple iPhone hadden. We krijgen vlak daara twee modellen van de iPhone 6 te zien.

19:11

Het grotere model zal de naam ‘iPhone 6 plus’ gaan krijgen, de normale smartphone krijgt naam ‘iPhone 6’. Er komt zowel een 5.5-inch als 4.7-inch model.

19:13

De iPhone 6 zal de dunste smartphone worden die ze ooit hebben gemaakt, namelijk 6.9mm. Het beeldscherm zal zowel groter zijn als meer pixels bevatten.

19:22

De iPhone 6 zal een 20-nanometer A8-chip gaan krijgen, hiermee is de processor ruim 50 keer sneller dat de originele iPhone. Daarnaast is het toestel ook op grafisch vlak een stuk beter, de iPhone 6 is 84 keer zo snel met het weergeven van grafische elementen dan de iPhone 5S. Tim Cook geeft aan dat er ondertussen meer dan 1.3 miljoen applicaties voor iPhones in de App Store staan.

19:24

Tim Cook geeft nu het woord aan Stephan Sherman van Super Evil Megacorp voor een demonstratie van een nieuwe applicatie voor de iPhone 6, namelijk Vainglory. Dit betreft een gigantisch hoogstaand grafisch spel.

19:25

De iPhone 6 zal een betere en in veel gevallen een gelijkwaardige accuduur hebben dan de oude iPhones, qua batterijduur leveren we ondanks het grotere scherm dus niets in.

19:28

De iPhone 6 zal een enorm snelle WiFi verbinding tot stand kunnen brengen, de WiFi verbinding kan tot wel 3 keer sneller zijn dan bij de iPhone 5S. Snelheden tot 150 mbps zijn goed haalbaar met het nieuwe toestel. Naast heeft de iPhone 6 ook een functionaliteit om stemgeluid over de brengen via LTE.

19:29

De iPhone 6 krijgt een 8 megapixel iSight camera, waarmee werkelijk kraakheldere foto’s gemaakt kunnen worden. Op het eerste gezicht lijken het weinig megapixels, maar iSight en extra features zorgen voor haarscherp beeld.

19:34

Met de iPhone 6 kunt u films maken op 1080P, HD.

19:39

De prijs voor de iPhone 6 begint bij een tweejarig abonnement al bij 199 dollars voor de 16GB variant, uit te breiden tot 128 GB.

19:40

De iPhone 6 is vanaf 19 september 2014 in Amerika verkrijgbaar, vanaf vrijdag 12 september kan het toestel ook al in Nederland worden gereserveerd.

19:41

Vanaf 17 september kunnen mensen iOS 8 downloaden voor alle devices, ook de iPhone 6 zal hierop draaien.
19:43

Apple geeft aan dat de iPhone 6 zal worden voorzien van een health app, hiermee kan worden bijgehouden hoelang u hebt gesport en wat de resultaten zijn.
19:44

De iPhone 6 zal een NFC functie gaan krijgen, zo geeft Apple CEO Tim Cook zojuist aan. Hiermee zou het makkelijker zijn om betalingen te verrichten, zonder hierbij een portemonnee te gebruiken. U kunt gewoon betalen met uw telefoon. De nieuwe betaaldienst zal ‘Apple pay’ gaan heten, het zal gekoppeld worden aan de NFC in uw iPhone 6.
19:51

Apple geeft aan dat creditcardnummers nooit zullen worden opgeslagen, er wordt voor elke transactie een uniek nummer aangemaakt dat maar eenmalig gebruikt kan worden. Voorlopig zal American Express, Mastercard en Visa worden ondersteund. Apple kan ook niet zien welke producten u hebt gekocht.

19:58

Apple heeft zojuist aangegeven met een iWatch op de markt te komen, vol enthousiasme vertelde Tim Cook hierover tijdens het persevenement.

20:03

De kroon aan de zijkant van de iWatch zal worden voorzien van enorm veel extra functionaliteiten. Het toestel zal gaan draaien op een heel ander besturingssysteem. De kroon zal gaan dienen als navigatie op uw iWatch

20:11

De iWatch zal een aangepaste chip krijgen en 4 saffiercamera’s die o.a. de polsslag bij kan houden. De iWatch zal zowel met een metalen band als met een plastic band worden geintroduceerd. Om gebruik te kunnen maken van de iWatch hebt u wel een iPhone nodig.

20:26

De iWatch zal zowel in een ‘sport’ als ‘edition’ versie op de markt komen. De iWatch sport is meer gericht op mensen die regelmatig sporten en daarvoor hun horloge willen gebruiken, de iWatch edition is iets stijlvoller.

20:41

De iWatch zal een prijskaartje gaan krijgen van $349.

20:55

Met een optreden van U2 wordt het Apple evenement officieel afgesloten.

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *