0

Accu van de iPhone 6 ruim 33 procent groter

iPhone 6 accuConsumenten hebben steeds meer interesse in smartphones met een lange accuduur, het lijkt erop dat de nieuwe iPhone 6 op deze wens in gaat spelen. De nieuwe Phone 6 zal een betere accu krijgen dan de eerdere iPhone 5S en iPhone 5c, volgens geruchten uit China zou de nieuwe iPhone zelfs voorzien worden van een accu met 2100 mAh capaciteit.

iPhone 5S had slechts 1570 mAh accu

De iPhone 5S en de iPhone 5C hebben een 1570 mAh accu, het zou dus een vooruitgang van maarliefst 33 procent zijn. Eerder gingen er al wel enkele geruchten dat de iPhone 6 een batterij van slechts 1800 mAh zou krijgen, echter blijkt dit om een prototype te gaan. Apple heeft er bij het definitieve 4.7-inch model voor gekozen om een grotere accu te gebruiken. Natuurlijk heeft een smartphone met een groter beeldscherm sowieso een betere accu nodig, het is dus ook niet gek dat Apple ervoor kiest de accu te verbeteren.

Groter iPhone 6-beeldscherm heeft meer stroom nodig

Aangezien het beeldscherm van de nieuwe iPhone ook groter zal zijn, moet het geen probleem zijn om een grotere batterij te kunnen plaatsen. Natuurlijk is het wel van belang om deze accu zo dun mogelijk te maken, tenslotte zal de iPhone 6 weer een uitermate dunne smartphone gaan worden. Een groter beeldscherm heeft standaard meer stroom nodig, echter is een stijging van 33% in de accuduur ruim voldoende om het beeldscherm te voorzien van extra stroom. Naar verwachting zal de totale accuduur ook een stuk langer zijn uiteindelijk. Wij verwachten dat de nieuwe iPhone 6 ongeveer 22% langer mee kan gaan in de accuduur.

5.5-inch iPhone 6 accuduur

Er is op dit moment helaas nog niets bekend over de accuduur van de 5.5-inch versie, naar verwachting zal de accu van de iPhone 6S namelijk nog beter zijn. Het lijkt er nu in ieder geval op dat alleen de 4.7-inch iPhone 6 release op 9 september plaats zal gaan vinden, iOS 8 kunnen we waarschijnlijk al eerder verwachten.. Uiteraard houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws omtrent de 4.7-inch en 5.5-inch iPhone 6, natuurlijk kunt u ook bij ons de iPhone 6 reserveren op het moment dat deze is aangekondigd!

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *