0

iPhone 6 release gepland voor 9 september

iPhone 6Opnieuw zijn er geruchten ontstaan omtrent de releasedatum van de nieuwe iPhone 6, echter betreft het dit keer wel een betrouwbare bron. De bron geeft aan dat er voor 9 september een grote introductie voor Apple op het programma staat, met een beetje logisch nadenken kunnen we concluderen dat op die datum waarschijnlijk de Apple iPhone 6 zal worden aangekondigd. Ondanks dat er al maanden geruchten gaan over de releasedatum en we ondertussen wel in kunnen schatten dat de daadwerkelijke release sowieso al in september 2014 plaats zal gaan vinden, lijken we nu toch ook over de datum wat meer zekerheid te hebben gekregen.

iPhone aankondiging standaard in september

Apple iPhoneApple kondigt standaard nieuwe iPhone-modellen aan in de maand september, het zou dus uiterst opmerkelijk zijn als de iPhone 6 release buiten de maand september plaats zou vinden. Daarnaast is 9 september een datum die al verschillende keren eerder werd genoemd door verschillende bronnen (zowel bronnen uit de VS als uit China). Het is gebruikelijk dat Apple 2 weken voor de daadwerkelijke release uitnodigingen verstuurd naar de pers om het evenement bij te wonen, de uitnodigingen zouden dus rond 26 augustus 2014 verstuurd moeten gaan worden.

Betrouwbaarheid van de bron

Recode iPhone 6De bron is Recode, een website die wordt bijgehouden door redacteuren van The Wall Street Journal, de bron kan daarom ook wel worden bestempeld als uiterst betrouwbaar. Veel van de redacteuren van The Wall Street Journal hebben directe bronnen binnen de organisatie van Apple, waardoor informatie ook snel en correct gevereifieerd kan worden. 9 september zou ook een vrij logische datum zijn voor een release, al gingen er eerder ook verschillende geruchten voor 19 september als releasedatum. Naar verwachting van Recode zal alleen de 4.7-inch iPhone 6 worden aangekondigd op die datum, voor de iPhone 6S moeten we dus sowieso nog even wachten.

5.5-inch iPhone 6 releasedatum

De 5.5-inch iPhone 6 kunnen we mogelijk pas eind 2014 of begin 2015 verwachten, de reden hiervoor zou nog steeds productieproblemen zijn. Analisten geven aan dat het ook tactisch een betere zet zou zijn van Apple om de iPhone 6S pas later aan te kondigen, anders zou de aandacht op de 4.7-inch versie al snel vervagen. Uiteraard weten we het nog niet zeker, we houden u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen!

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *