0

iPhone 6 mogelijk pas in oktober te koop

iPhone 6 concept renderDe kans is groot dat de echte Apple fans toch nog wat langer moeten wachten op de nieuwe iPhone 6 van Apple. Volgens bronnen zou de iPhone 6 pas in oktober in de winkel liggen, eerdere geruchten zeiden nog dat de release al in september 2014 was. Niet alleen de productie van de iPhone 6 lijkt flinke vertraging opgelopen te hebben, ook de iWatch van Apple zal een latere releasedatum krijgen. Het is op dit moment nog onduidelijk waardoor Apple vertraging heeft opgelopen, wel weten we dat de producent al langere tijd kampt met productieproblemen voor de 5.5-inch iPhone 6.

Tactisch geen slimme zet

Het zou tactisch geen slimme zet zijn om in oktober pas met de iPhone 6 op de proppen te komen, concurrenten als Sony en Samsung komen hoogstwaarschijnlijk namelijk al in september met een nieuwe smartphone. Daarnaast heeft Apple voor oktober al verschillende dingen gepland staan, denk bijvoorbeeld aan de presentatie van de nieuwe iWatch, het nieuwe besturingssysteem OS X Yosemite en waarschijnlijk ook nog een nieuwe generatie van de iPads en Macs. Er gaan nu ook geruchten dat de presentatie van de iWatch ook door zal schuiven, deze zal dan pas rond half december 2014 verkrijgbaar zijn in de Nederlandse winkels.

Aankondiging iPhone 6 op 16 september 2014

tim-cook-iphone6Vooralsnog lijkt het nog steeds vrij duidelijk dat de iPhone 6 op 16 september 2014 al zal worden aangekondigd. Uit het verleden is gebleken dat Apple nieuwe iPhones meestal op een donderdag aankondigen, dit zal bij de iPhone 6 waarschijnlijk ook het geval zijn. De releasedatum zal mogelijk pas 14 oktober zijn. Het is wel vreemd dat er zo’n lange tijd tussen de aankondiging en de daadwerkelijke release zou zitten, het blijft natuurlijk altijd afwachten wanneer het toestel echt verkrijgbaar is.

4.7-inch en 5.5-inch op dezelfde datum aangekondigd & uitgebracht

Het is op dit moment nog onduidelijk of Apple de 4.7-inch en 5.5-inch versie op dezelfde datum aankondigt en of ze ook op dezelfde datum worden uitgebracht. Eerdere geruchten gaven aan dat de 4.7-inch iPhone 6 al in september beschikbaar zal zijn en dat we de 5.5-inch iPhone 6 (iPhone 6S) pas in oktober kunnen kopen. Indien de 4.7-inch iPhone 6 pas in oktober komt, dan is de kans ook zeker aanwezig dat we de 5.5-inch versie pas in het begin van 2015 tegemoet kunnen zien.

Bas

Al jaren heb ik erg veel interesse voor de wereld van de mobiele telefonie. Dagelijks volg ik het laatste nieuws omtrent smartphones en blog hier graag over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *